Skip to content

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

15/04/2011

…. αν δεν βρεθεί άμεσα δωρεάν στέγη !

 
Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου
 
Σε …¨τελεσίγραφο¨ χρονικού ορίζοντα 4 ημερών καλείται η Αστυνομία Ευπαλίου και η Δημοτική Αρχή να απαντήσουν  αν υπάρχει δημοτικό κτίριο στο Ευπάλιο για δωρεάν στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος , διαφορετικά αυτό θα φύγει !

Το τελεσίγραφο-έγγραφο εστάλλει από την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και σχετικής απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Εκτός του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου , η εντολή εστάλλει και στα Αστυνομικά Τμήματα Ιτέας , Δελφών και Γραβιάς. Το ίδιο δηλαδή ισχύει και γι αυτά τα Αστυνομικά Τμήματα . Αν δεν βρεθεί δωρεάν στέγη θα κλείσουν.

Στο έγγραφο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο των δραστικών περικοπών που πρέπει να γίνουν για την εξοικονόμηση πόρων , πρέπει να αναζητηθεί κατάλληλος χώρος για την δωρεάν στέγαση των Αστυνομικών Τμημάτων. Διαφορετικά το Τμήμα θα φύγει και θα ενσωματωθεί σε άλλο πλησιέστερο , για την αστυνόμευση της περιοχής.

Εκείνο που πραγματικά όμως ήταν κεραυνός εν αιθρία , είναι το χρονικό περιθώριο που δίνει η Αστυνομική Διεύθυνση για να δοθεί η απάντηση. Μέχρι στις 18 Απριλίου, δηλαδή σε 4 ημέρες, να απαντηθεί πρώτον αν υπάρχει δημοτική δωρεάν στέγη και δεύτερον αν αυτή είναι  κατάλληλη  σε μέγεθος ,  σε προδιαγραφές υγιεινής και χωροταξικά μέσα στο  χώρο ευθύνης που αστυνομεύει το συγκεκριμένο Τμήμα.

Αμέσως, τόσο οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής όσο και ο επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου άρχισαν να αναζητούν εσπευσμένα λύσεις , αφού όπως είναι γνωστό ο Δήμος μέσα στο Ευπάλιο δεν έχει στην ιδιοκτησία του άλλα κτίρια εκτός του Δημαρχείου και του Πνευματικού Κέντρου όπου στεγάζεται και το ΚΕΠ.

Μια πρώτη λύση που εξετάστηκε είναι τα κτίρια των Δημοτικών Σχολείων που έχουν κλείσει στο Μοναστηράκι , στο Καστράκι και στη Μανάγουλη.

Πληροφορίες που δεν διασταυρώθηκαν, αναφέρουν ότι έγινε μια πρώτη έρευνα, όπου διαπιστώθηκε ότι τόσο το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου όσο και αυτό του Μοναστηρακίου πληρούν τις βασικές προδιαγραφές.

Αργά το βράδυ ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης είχε καλέσει σε σύσκεψη στην Ερατεινή συνεργάτες του, όπου θα εξέταζαν το σοβαρό αυτό θέμα , ενώ αύριο Παρασκευή θα το έφερνε εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Να υπενθυμίσουμε εδώ , ότι πριν από δύο περίπου μήνες , το τοπικό Συμβούλιο Ερατεινής , με εισήγηση του Προέδρου του Σταύρου Πολίτη,μπρός στον κίνδυνο να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα, πήρε απόφαση που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο , να στεγάσει δωρεάν σε κληροδότημά του το Αστυνομικό Τμήμα.

 
Αναρτήθηκε από To DORIDA news / www.dorida.blogspot.com /
—————
ΠΡΟΤΑΣΗ: Με εντολή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, (από τον Απρίλιο 2010 ) όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες που στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια, πρέπει να προχωρήσουν στη μείωση του μισθώματος κατά 20%, λόγω της δημοσιονομικής ύφεσης στην Ελλάδα.Oλοι πλέον γνωρίζουν πεντακάθαρα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, και ακόμα είμαστε στην αρχή της κρίσης !
Εφόσον κατ΄αρχάς το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του κτηρίου που στεγάζεται σήμερα το Αστνομικό τμήμα Ευπαλίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεννόηση με το Δήμο Δωρίδας , να βρούν ένα “εύλογο μίσθωμα”, λαμβάνοντας υπόψη ότι “δεν πρόκειται να ξαναμισθωθεί το κτήριο σε άλλη Δημόσια Υπηρεσία” – διότι ουσιαστικά το κράτος …τέλειωσε – και να αναλάβει ο Δήμος το μίσθωμα του κτηρίου, ώστε να παραμείνει η Αστυνομία στο Ευπάλιο.
Μη ξεχνάμε τις ανάγκες που καλύπτει το Αστυνομικό τμήμα Ευπαλίου, στα γύρω χωριά, στο εθνικό οδικό δίκτυο κλπ.Εναλλακτική λύση να δημιουργηθεί Δημοτικ΄κ Αστυνομία από το Δήμο, η πείρα απέδειξε ότι δε συμφέρει, διότι θα κοστίσει πολλαπλάσια χρήματα , που ο Δήμος δε διαθέτει.Επειτα μη ξεχνάμε ότι ο πρώην Δήμος Ευπαλίου ήταν πλεονασματικός και η νέα Αρχή κληρονόμησε κάποια χρήματα στο ταμείο (σε σύγκριση με τους άλλους Δήμους που δεν είχαν κάν Οικονομική Υπηρεσία ! ).
Οταν φύγει μιά Δημόσια Υπηρεσία, δεν ξαναγυρίζει ποτέ !
Ας  το συζητήσουν οι αρμόδιοι και ας πάρουν τις συμφέρουσες για τη περιοχή αποφάσεις.
 – Μη ξεχνάμε ότι κλείνουν σχολεία, στρατόπεδα, νοσοκομεία, τμήματα Πανεπιστημίου – ΤΕΙ κλπ υπηρεσίες.
-ΔΕ  ΦΤΑΝΟΥΝ  ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
-ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.
-ΑΣ ΨΑΞΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ (ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ  ή ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, για να ελέγχει και το εθνικό οδικό δίκτυο).
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ.
 
Θαν.Παπαχαρ.
.
Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: